28 okt. 2010

Konferens i Lund om "Gud och Ondskan"

Detta är ett reklaminlägg inför en sjukt spännande apologetik-konferens i Lund till helgen! På fredag och lördag kl. 19:00, hålls två kvällsseminarier med konferensens huvudtalare, Eleonore Stump, som är öppna för allmänheten!  


Klicka för större bild!
Organisationen Apologia håller i konferensen. De bildades under våren 2009 av elever på CredoAkademin som såg behovet av apologetik i dagens Sverige:

"Apologia är en organisation som vill verka för förståelsen och försvaret av den kristna tron på arenan av idéer och livsåskådningar. Om kristen tro är sann, bör den också hålla för all ärlig prövning. Detta innebär inte att det på något vis vore en enkel sak, men vi vill alltid söka svar i dialog med kyrka och omvärld för att upptäcka mer av sanning och skönhet i världen."

Huvudtalare är Eleonore Stump som i höst utkommit med boken "Wandering in Darkness: Narrative and the Problem of Suffering", hon är särskilt kunnig inom "Lidandets problem". Göteborgs och Lunds universitet har tydligen försökt bjuda in henne i samband med detta men hon hade inte möjlighet till något mer. 



Detta ska bli sjukt najs! En helg med massa seminarier om "Gud och ondskan" av filosofer, psykologer och teologer! Kommer så klart skriva en massa om detta efter helgen!